Tonsatt inspiration

En del som skriver verkar ha skräddarsytt hela låtlistor till sina manus. Det har inte jag – inte än i alla fall. Men den här låten passar mina huvudpersoner perfekt, och nu kommer jag snart till en av de scener där den passar som allra bäst. Jag skulle nästan kunna låta en person sjunga den här sången, så är dialogen fixad.

Annars lyssnar jag sällan på musik när jag skriver. Jag vill ha lugn, ro och en kopp kaffe, det brukar räcka långt. Men jag kanske skulle testa någon gång att lyssna på något samtidigt. Hur brukar ni andra göra? Någon som har låttips?

8 reaktioner på ”Tonsatt inspiration

  1. Så den gamla Idoldeltagaren har dykt upp igen! Inte illa.
    Jag lyssnar på klassiskt (klarar inte av att höra text medan jag skriver). Allt av Ludovico Einaudi men favoriten är Oltremare, låten kan höras i annan version i filmen & serien ”This is England”, båda är väldigt bra.

    Gillad av 1 person

  2. Jag har testat att skriva till musik några gånger men det blir inte riktigt bra. Det stör, även om jag lyssnar på klassiskt eller filmmusik. Men två låtar har fått plats i manuset (temat till Braveheart och ”Diamonds are forever”) så då lyssnade jag samtidigt som jag skrev bara för att höra det mina karaktärer hör och lista ut vad låten framkallar för känslor.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s