Bland böcker och drömmar

För en vecka sedan var jag och mamma på Books&Dreams författarkväll på Oscarsteatern. Jag gillar verkligen det formatet – en helkväll med författarintervjuer, boktips och mingel med läsande och skrivande människor. (Okej, jag är usel på att mingla, men jag hälsade i alla fall på härliga Simona!).

Alla hennes böcker har jag redan läst, men jag blev sugen på att läsa Slutet av sommaren av Anders de la Motte, som också medverkade. Kanske kunde vara något att bryta av alla relationsromaner, chicklits, romance och feelgood med? Hittills i år är Stephen King den enda manliga författaren jag har läst, och då var det hans Att skriva. Jo, det blir nog att klicka hem denna från adlibris när jag ändå ska beställa McFarlanes senaste.

Josefine Sundström var också med i tisdags, och läste bland annat upp ett stycke ur sin fina Saga-sagor. Den köpte jag sedan till femåringen, och vi har haft några riktigt mysiga lässtunder med den!

sagasagor

 

5 reaktioner på ”Bland böcker och drömmar

 1. Det kan vara skönt att blanda upp med litteratur man vanligtvis inte läser. Kan ge nya idéer också!
  Vad tyckte du om Kings ”Att skriva”?
  Fina bilder på dig och Simona också!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, precis, det är inte fel.
   Jag skumläste faktiskt den första delen, den som handlar om hans liv. Var främst ute efter skrivtipsen. Och dem gillade jag! Allt är kanske inte sådant som funkar för mig, eller som jag blir sugen på att tillämpa, men det fanns mycket tänkvärt och matnyttigt tycker jag. Roligt förmedlat också. Har du läst den?
   Tack! 🙂

   Gilla

   1. Nej, har inte läst den men funderar på att göra det – och det lät ju verkligen lovande! Skrivtipsen är precis vad jag också är ute efter 😄

    Gillad av 1 person

 2. Så roligt. Skulle också vilja…men långt till Stockholm från Lund. Anders de la Motte missade jag i veckan när han var på Akademiska bokhandeln i Lund men jag är också sugen på att läsa hans nya bok. Men har precis börjat på ”Kvinnan på tåget” 🙂 Har läst några av Simonas böcker men är ingen stor gillare direkt.:)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s