Mot 70000. Så sakteliga.

Idag har jag alla barnen hemma eftersom dottern kräktes i natt. Nu verkar det mest som att det var en väldigt kortvarig variant eller något hon fått i sig, för sedan i förmiddags har hon tjatat om mat och mellis och ätit massor. Tack och lov.

Det gör ändå att skrivtiden minskar idag. Jag tänkte åtminstone trycka in så pass mycket tid att jag passerar sjuttiotusen (vilket borde vara genomförbart med tanke på att jag bara har drygt hundra ord dit). Ikväll kanske.

Jaha. Jag slog upp en av Fem-böckerna på måfå, bara för att se om jag mindes. Som barn läste jag allihop och älskade dem. Det här utdraget är från Fem på fotvandring, och lustigt nog hamnade jag vid en passage som gjorde starkt intryck på mig när jag läste det för drygt tjugo år sedan. Någon som kan gissa vad jag reagerade på? 🙂

2016-11-08

6 reaktioner på ”Mot 70000. Så sakteliga.

   1. Ja, faktiskt, det lär jag ha varit imponerad av också! Men framförallt reagerade jag på killarnas reaktion när de vaknade halv nio – att de hade sovit jääättelänge! I min värld var det mycket främmande – jag har alltid varit morgontrött av mig, haha.

    Gilla

 1. Boken, ”Five on a Hike Together”, skrevs 1951. Och jodå; jag, f 1950, minns dessa ”självlysande klockor”. D v s visarna voro belagda med ett grönt ämne som syntes i mörker om man på kvällen höll dem länge under en lampa. Eller i dagsljus. Nu, sextio år senare, undrar jag hur det funkade. 🤔

  Gillad av 1 person

  1. Vad roligt! När vi var små hade vi, minns jag nu, små figurer som funkade så – höll man dem under en lampa så lyste de ett tag i mörkret sedan. Kan se min lilla apliknande figur framför mig, fastän den fram till alldeles nyss var glömd!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s