Suddiga mållinjer

Innan november är slut ska jag väl vara klar i alla fall, skrev jag i ett tidigare inlägg. Klar med råmanuset alltså.

Är jag det då?               mallinjen

Jag måste tänka efter. Har inte upplevt den där känslan av att springa över mållinjen och känna mig manad att skåla i champagne, vilket nog var känslan jag hade föreställt mig. Känslan är snarare att jag fortfarande befinner mig mitt i det. Skrivandet/marathonloppet.

Jag kan i alla fall konstatera att jag har skrivit det sista kapitlet. Jag har även skrivit en epilog (som var väldigt rolig att skriva och som ska bli spännande att läsa vid en kommande genomläsning) och en prolog (som blev en riktig miniprolog).

Nu håller jag på* att skriva om det första kapitlet, säkert inte alls enligt boken. Det är väl nu man egentligen ska ta adjö av sitt manus och vara ifrån det i några veckor, innan det är dags att granska det med lite nyare ögon. Nåväl, jag skjuter det momentet framför mig lite. Ska bara få till några saker först… Åtminstone dessa, tänker jag mig:

 • Nytt första kapitel
 • Nytt kapitel 17 (ny plats, annan stämning)
 • Fördjupa Jespers roll (stackarn, han som nyss skulle bort, ni vet)
 • Utveckla jobbkonflikterna
 • Stryka alkoholismen

* Med ”nu” menar jag häromdagen, innan kräksjukan bröt ut här hemma, och förhoppningsvis någon dag snart…

 

9 reaktioner på ”Suddiga mållinjer

 1. Oj vad jag log mig igenom inlägget, det är en sådan igenkänning! Jag ska bara… och det är inga småsaker. Är iaf djupt imponerad av allt jobb du gjort sedan jag började följa dig, väldigt inspirerande – med småbarn och allt!
  När det gäller firandet så är det något många av oss borde bli bättre på, jag firar aldrig. Jag vet typ inte hur man gör. När tänker du att det är dags att fira och hur skulle du göra det?

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, det gäller nog att försöka se till det man har gjort också, inte bara allt som fortfarande ligger framför… När det gäller firande så är jag nog egentligen inte så bra på det. Kan måla upp ett scenario i huvudet, typ skåla i champagne med älsklingen (iklädd någon söt klänning, när alla barnen sover gott och huset är nystädat etc etc…). Men när det väl kommer till kritan så känns det där nog lite fånigt. Kanske för att jag inte är någon champagne-människa egentligen, eller för att huset sällan är perfekt städat, eller för att jag när barnen väl har somnat är mest sugen på att buffa upp några kuddar i soffan och dra igång ett avsnitt av En Lättsam Netflix-serie. 🙂 Men. Jag får fundera vidare på det där!

   Gillad av 1 person

   1. Haha, känner igen mig! Tanken på fint firande är oerhört lockande, i praktiken not so much. Men vi är alla olika och vissa av oss firar nedsjunkna i soffan 😴😄

    Gilla

 2. Heja! Bra jobbat att gå i mål även om mållinjen är lite suddig 🙂
  När jag ”lagt bort” manuset en period är det mycket sällan som jag inte är inne och pillar, om jag kommer på något fungerar det inte att skriva en anteckning och fixa sedan, det måste in i manuset på en gång. Igenkänning på det 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Igenkänning för mig med 🙂
  Men när jag blev klar med mitt senaste råmanus den 22 november, har jag inte öppnat dokumentet en enda gång. Snart två veckor nu. Helt klart impad av mig själv. Alla idéer som kommer till mig, skriver jag tacksamt ner i min skrivbok. Ja, för hand alltså 😉 Det gör att när jag väl sätter igång med första redigeringsvändan kommer jag kunna applicera de idéer som håller.
  Det här är första gången som jag lyckas låta ett manus vila på riktigt, och enda anledningen till att jag kan det är för att jag satte igång med ett annat manus direkt. För något aktivt skrivprojekt måste man ha. Annars blir man ju helt galen!

  Gillad av 1 person

  1. Välkommen hit, Carola!
   Wow, bra jobbat med flera manus på gång – och sådana som kräver mycket research också, vad jag förstår? Låter spännande!
   Jag har också tänkt på det där, att ett alternativ vore att börja skriva nytt före redigeringen. Men jag drar mig lite för det, eftersom det gör att ett färdigt manus blir så väldigt avlägset… men så småningom, kanske, när jag också har färdigställt något. 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Tack! 🙂
    Ja, det är en hel del research. Mycket är redan gjort, då jag håller mig inom samma tid. Men de rör lite olika ämnen, vilket gör att jag måste djupdyka i just dem.
    Det är första gången jag provar på att skriva på nytt samtidigt som manuset får vila. De andra två gångerna har jag inte gjort det, och då inte kunnat hålla mig ifrån texten. Gått in och pillat, läst lite här och lite där. Inte bra. Det här känns bättre, jag har bara tänkt på den ny(gamla) texten och då släppt ”Jaktveckan” helt och hållet. Vi får väl se om det ger önskat resultat 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s