Vardagslyx

Jag har börjat jobba, som ni säkert har förstått vid det här laget. Jag ägnar dagarna åt att diskutera intressanta saker med gymnasieelever. Som till exempel efter läsningen av Morden på Rue Morgue: Vad har Dupins vän, berättaren, för funktion i texten? Varför har författaren valt att ha med en sådan person, och vad skulle det få för konsekvenser om denna berättare plockades bort? Vad finns det för förtjänster och risker med temat det låsta rummet, när syftet är att skapa spänning?

Eller när jag med mina nyanlända läste ett utdrag ur Theodor Kallifatides Ett nytt land utanför mitt fönster. Hur reagerade berättarjaget när XX hände? Vad tänker ni om det? Hur drar han slutsatsen att XX – var i texten finns stöd för det? Och så vidare, och så vidare.

Nej, vi läser inte bara skönlitteratur, vi gör mycket annat också. Men idag tänker jag ändå att mitt jobb är rena rama lyxen.

Trevlig helg alla, jag återkommer snart med en lägesrapport från skrivarlyan!

8 reaktioner på ”Vardagslyx

   1. Haha, det brukar vara så, sedan kommer vardagen smygande. Men lite smålyxigt kan det ändå få vara 😊
    Lugnt helg här, manuset är snart redo för testläsning, läskigt…

    Gillad av 1 person

  1. Åh, det finns så många sidor av det. Underbara och inte lika underbara. 😀 Min huvudkaraktär har ju samma jobb som jag, och i manuset är det mer slitet som är i fokus. Dels för att det finns en hel del mindre smickrande sidor av yrket att ta upp och driva med, dels för att hon förstås måste möta motgångar. Lovar att lägesrapportera inom kort! Håller med om att det är kul att läsa sådana, det brukar alltid vara peppande – att få en liten inblick i hur andra också stretar på med skrivandet. 🙂

   Gilla

   1. Så spännande med en lärare som huvudperson, har av någon anledning inte läst så många sådana berättelser och ändå är det en yrkesgrupp vi alla kommer i kontakt med i någon fas av livet.
    När man harvar på ensam vid sin dator hela tiden tycker jag att det är mycket roligt att få se hur andra jobbar med skrivet 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s