Tack! <3

Först och främst måste jag bara rikta ett stort och varmt TACK till alla skrivarkolleger som har uppmuntrat och peppat efter det senaste inlägget. Jag känner mig överraskande lätt om hjärtat trots refuseringen, säkert mycket tack vare er. ❤

Nu ska jag spinna vidare på mitt nya synopsis. Häromdagen tog jag faktiskt mina första, stapplande steg i självaste råmanuset. Är uppe i hela 162 ord! Men även om det var riktigt kul att sätta igång, tror jag att jag har en del att vinna på att jobba vidare med planeringen ett tag. Det kommer nya tankar och idéer hela tiden, stora som små, innehållsrelaterade och formrelaterade, och det är väl lika bra att låta så mycket som möjligt landa innan jag hastar iväg, tänker jag. Risken är annars att de goda idéerna och fiffiga trådarna dyker upp senare under processen och jag får skriva om. En risk som i och för sig alltid finns där (och visst kommer jag att behöva skriva om vissa saker), men man kan ju försöka att minimera risken. Om man som jag gillar att skriva efter ett detaljerat synopsis, det vill säga. Jag beundrar dem som kan skriva mer eller mindre helt på känsla och intuition, men så modig är inte jag.

Jag funderar även på att kolla upp Scrivener och se om det kan vara bra att ha under planeringsfasen. Får se hur det blir med den saken.

Åh, och så en lustig grej. Mitt andra manus behövde ett arbetsnamn när jag skulle skapa dokumentet, och jag drog till med Blod, fett och dårar. Hade då ingen koll på att Max Landergård, som gästbloggar på Debutantbloggen idag, nyligen gav ut en roman med titeln Blod, tvätt och dårar. Får eventuellt tänka ut ett nytt arbetsnamn, haha.

8 reaktioner på ”Tack! <3

 1. Tack själv, att våga dela ärligt under processen tror jag hjälper oss alla. Det är inte en dans på rosor att kämpa för sin dröm, det kommer motgångar, bakslag och tvivel. Det är en del av det hela. Och tänk hur mycket trevligare ett ja blir efter en massa nej? Den dagen du, då kommer det vara värt allt.
  Ser att vi nästan är på samma plats i manusarbete, jag ligger lite efter dig, men ska också påbörja nytt snart. Om en vecka börjar hårdjobbet med synopsis. Vad roligt med sällskap!
  Uppenbarligen var din titel en bra idé då 😉 Att komma på bra titlar är fasen svårt.
  Ha en fin början på veckan!

  Gillad av 1 person

  1. Precis, som vi konstaterade någon gång är det ju bra att ha tråkigt ibland så att man märker skillnaden sedan när det blir roligt! Ergo: Några refuseringar banar bara väg för den euforiska känslan som kommer att uppstå när den där positiva responsen kommer. 🙂
   Ja, kul med sällskap! Jag kan behöva någon att kroka arm med känner jag, motivationen går verkligen upp och ner. Måste sätta upp några korta delmål, tror jag. 🙂
   Tack, hoppas att du har en fin vecka också!

   Gillad av 1 person

   1. Haha, precis! För att ha kul måste man ha det lite trist också. Livet är ju för det mesta trist, när jag tänker efter. Konsten att vara nöjd med livet ligger väl i att gilla att ha trist?! 😉
    Oavsett refuseringar tror jag det är viktigt att ha blicken framåt, lite som att titta på horisonten för att inte bli sjösjuk.
    Visst, att bli utgiven är ett delmål, men sedan fortsätter bara arbetet och målen flyttas allt eftersom. Det är lite så livet och människan fungerar, vi kommer aldrig fram i ordets rätta bemärkelse.
    Att ha erfarenheten av några manus under bältet är aldrig en belastning, refuseringar blir då bara en bekräftelse på en uthållighet som i förlängningen, förhoppningsvis, betalar sig – bildligt alltså. Om inte annat så har det varit väldigt roligt på vägen.

    Gilla

 2. Tycker det är så skönt att läsa ditt, och andras, ärliga inlägg om skrivet, och refuseringarna. Det känns mindre ensamt när vi är flera som sitter i samma båt 🙂
  Roligt att du med precis har börjat skriva nytt, 162 ord är inte fy skam, kanske är det där i de där allra första meningarna som guldkornen finns? 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja, lika bra att sätta tänderna i nästa idé nu, medan jag har farten uppe. 🙂
   Ingen plan B för manuset, dock. Känner inte att jag har energi nog att satsa på egenutgivning just nu… men någon gång, kanske, man ska aldrig säga aldrig!

   Visst vill jag läsa din bok! Men den kommer att finnas hos nätbokhandlarna också, va? Jag planerar att lägga en bokbeställning om inte alltför länge, det finns flera titlar som jag är sugen på att införskaffa.

   Gillad av 1 person

   1. Ibland är man tom på svaren till sina frågor. Ibland behöver man inte göra ett dugg, tids nog ploppar rätt svar upp. Ta det lugnt! Sant, att man aldrig ska säga aldrig.

    Absolut kommer boken finnas ute i butikerna och på nätet. Men om du vill ha pocketboken signerad av mig kan du beställa via min blogg, du kommer garanterat få boken innan den finns ute på marknaden. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s