Skriva eller städa?

Ett par förmiddagstimmar har uppenbarat sig som en skänk från ovan. Som i en dröm sitter jag här vid datorn, med en kopp kaffe och en bit fröknäcke. Kroppen är, trots att jag varit uppe i tre timmar, i något slags nyvaket tillstånd, men hjärnan har ännu inte hunnit bli mosig sådär som den kan bli efter en hel dag på jobbet.

Så frågan i rubriken har jag egentligen vetat svaret på ända sedan den ovälkommet poppade upp i tankarna. Det upp-poppandet var antagligen oundvikligt med tanke på hur det ser ut så fort jag släpper datorn med blicken och ser mig omkring.

Men nej, allt måste inte ske just nu. Nu ska jag ta tillvara på de här sällsynta timmarna och jobba på synopsis.

Trevlig helg!

Annonser

11 reaktioner på ”Skriva eller städa?

  1. Haha! Kände själv att de där bilderna låg på gränsen för vad som kan klassas som ärliga no filter-stök-vardagsbilder. Ni fick ingen bild på det kladdiga golvet under lillens stol, eller röran i tvättstugan, eller den plötsligt mycket bördiga rabatten… (finns det NÅN som orkar fajtas mot ogräset? När man måste göra det HELA TIDEN?)

   Gilla

 1. Jag skulle inte kunna skriva om jag tyckte att min miljö var stökig. Har svårt att koppla bort det och sen tänker jag bara på det. Men sen när jag har städat orkar jag inte alltid sätta mig och skriva, haha. Ond cirkel, typ.

  Liked by 1 person

  1. Been there.. så funkar jag också, egentligen. Men som vi har det nu (båda jobbar och tre personer mellan 1 och 6 far runt som yrväder varje dag) har jag varit tvungen att sänka min smärtgräns för stök rejält. Annars skulle det inte bli något skrivet alls. 🙂

   Liked by 1 person

 2. Helt rätt prioriterat tycker jag, har aldrig förstått mig på folk som städar bort sina liv & det mesta av sin lediga tid. Så länge det inte är en sanitär olägenhet så strunta i det! Vi har dock just skaffat hund vilket tyvärr innebär en betydligt högre grad av städning än innan…

  Liked by 1 person

  1. Tack för stödet! 🙂 I grund och botten är jag en ganska ordningsam person, och har länge tyckt att det har varit värt att lägga en del tid på städning för att ha det fint omkring mig. Men i den här fasen i livet är det för mycket annat som ska få plats också… Och ska det prioriteras mellan skriv och städ, då blir det mindre städat. 🙂
   Hehe, förstår att det blir en del hår att dammsuga! Låter supermysigt med hund. Hur valde ni sort? (Från en som gillar tanken på hund men har noll koll).

   Gilla

 3. Åh det där med att städa… Jag har verkligen noll ambition när det gäller att ha städat och fint hemma. Samtidigt är det någonting som ”stör” mig när det är alltför rörigt. Tack och lov är det oftast fint i gästrummet – eftersom vi aldrig tillbringar tid där – så där kan jag stänga in mig och blunda för röran 🙂 Det gäller, som du säger, att ta vara på stunderna när man kan skriva!

  Liked by 1 person

  1. Rum som man aldrig är i kan verkligen vara både och – välstädat och orört eller, som i vårt fall, nåt slags kombinerat tillfälligt soprum och förråd… Haha. Men en vacker dag ska mannen och jag ta över det som sovrum. Fram till dess lägger jag ingen krut på det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s