Genomläsning av lång-synopsis 

Nu är jag klar med den nya versionen av synopsis! Extra långt för att vara jag, men antagligen en tämligen vanlig längd hos andra. Mycket har i alla fall lagts till – miljöer, repliker, detaljer osv. Inte så att allt sådant är färdigt – absolut inte – men det finns en hel del att utgå från.

Nu läser jag igenom för att rätta till, kolla tidslinje, lägga till och ändra. Flera nya idéer har redan kommit upp under läsningen, och den här arbetsgången känns på det hela taget som ett (hittills) lyckat drag.

Återstår att se hur det går med skrivandet när genomläsningen är klar – då måste jag ta tjuren vid hornen och börja producera ny, ”riktig” text. Text som givetvis kommer att redigeras, men ändå ett utkast som ska ge nån sorts bild av vad det är för historia det handlar om. Tanken på att NaNoWriMo står för dörren, samtidigt som jag ligger i startgroparna för att verkligen sätta fart, har slagit mig. Sedan slog jag bort den igen… Om jag ska vara lite realistisk är det bäst att avstå. Men jag kanske kör nån egen liten smygvariant. Kanske ska sikta på halva målet i november – 25000 ord?

Hoppas att det går bra med era skriverier där ute i höstmörkret! 

9 reaktioner på ”Genomläsning av lång-synopsis 

 1. Det här känns som ett spännande sätt att jobba på, följer utvecklingen med intresse 🙂 Blir lite nyfiken här, hur långt är ditt långa synposis?
  Jag kör en egen smyg-nano jag med men på en dryg fjärdedel, siktar på att producera 15 000 ord under november och så ta skrivledigt sen under december.

  Gillad av 1 person

  1. Hehe, ja, vi får se vad jag kan bjuda på längs vägen – säkerligen också en och annan tabbe eller återvändsgränd. 🙂 Men man får testa sig fram!
   Alltså, nu rodnar jag genast lite här över att ha kallat mitt synopsis för ”långt” – det är nog en rätt vanlig (eller rent av kort) längd för många: 5400 ord. 🙂
   Just ja, du brukar göra så va – skrivledigt i december? Låter sunt. Vi får heja på varandra under våra respektive fusk-nano-månader. 🙂

   Gilla

   1. Jamen det är jättelångt i min värld, så rodna inte! Mitt längsta synopsis (vad tvungen att kolla) mäter 2800 ord, och då innehöll det också korta utkast för ytterligare två böcker.
    Även tabbar och återvändsgränder är lärorika, så jag tar gärna del av såna också 🙂
    December är alltid mer eller mindre skrivledig för mig, brukar vara en oändlig radda av julmys, avslutningar och diverse jul-prepp, så hinner inte skriva!

    Gillad av 1 person

   2. Haha, ok! Jag har ingen aning om vad som är ”normalt” (förmodligen finns det inte något sådant i det här sammanhanget), men jag tycker mig ha läst om författare som lämnat in sina 10000-ords-synopsis, typ.
    Absolut, jag delar med mig av tabbarna också, var så säker! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s