NaNoWriMon som inte blev av

Jag hade ju någon liten tanke om att köra en smyg-NaNoWriMo light med det nya manuset, och sikta på 20000-25000 ord.

Det blir inte av just nu, men mindre jobb blir det inte för det! Clara är tillbaka, och hon har nu min fulla uppmärksamhet. Jag har skrivit ut hela manuset igen, och påbörjat en första genomläsning med lektörens omdöme bredvid och penna i högsta hugg. Främst handlar det om att lägga till, vilket jag är otroligt tacksam för. Jag slipper stryka en massa darlings, och får istället skriva till en del nytt och bre ut mig ännu mer, det känns spännande. 

Har fortfarande inte riktigt smält att det är någon som ska läsa igen. Det finns en mottagare! Jag får verkligen nypa mig i armen.

14 reaktioner på ”NaNoWriMon som inte blev av

 1. Strålande, lägga till känns överkomligt. Är det någon återkommande typ av text du behöver lägga till? Själv fick jag mycket respons kring att jag måste lägga till mer miljöbeskrivningar på författarkursen i somras… Vad svårt ändå att sitta med lektörsutlåtande och försöka fatta vad de menar och är ute efter. Eller är det en väldigt tydlig lektör? Har du fått namnet på lektören eller vet du inte vem det är som läst? Så mycket frågor som poppar upp, jag blir så himla nyfiken!!

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen, överkomligt och roligt! Det handlar om storyn i stort, att ge mer utrymme åt… ja, ganska mycket. 🙂 Så det blir en hel del att fundera på, samtidigt som jag inte känner att jag kan klämma in hur mycket som helst var som helst…
   Ingen aning om vem som har läst, det är än så länge höljt i dunkel!

   Gilla

   1. Javisst! Det var ca 89000 ord när jag skickade in det. Så det blir en utmaning att bre ut mig utan att det blir en tegelsten… gissar att jag kommer att stryka vissa partier också – en del som inte kommer att behövas i och med de nya scenerna osv. Återkommer med vad ordantalet blir i den nya versionen!

    Gilla

 2. Exakt samma läge här; skippar mitt smyg-nano och läser/jobbar med manus i stället. Jag får också utöka, skriva FLER darlings, och håller med om att det är spännande att ”få” skriva nytt!

  Gillad av 1 person

 3. Nyp inte för hårt så du skadar din bästa skrivarm! 😀
  Det är väl helt fantastiskt att ha en sådan lockande målbild, att någon faktiskt bett om en omläsning. För min del är det ett av delmålen, att få en sådan fin hoppfull refusering som lägger lite av ”makten” i mina egna händer.
  Stort lycka till, jag följer din resa 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Hjälp! Bara tanken på att döda sina darlings! Ojojojoj, själv vet jag inte alls vad som väntar efter min redaktörs genomläsning (som inte ska ske förrän jag gjort ett rejält omtag själv). I värsta fall vill de inte ens ha manuset. Gör om, gör rätt:( Det brukar i alla fall sällan handla om att bara utöka lite för min del.

  Gillad av 1 person

  1. Läskigt att inte veta… men man får väl försöka ha lite is i magen under skrivprocessen. 🙂 Att de inte vill ha det alls har jag i alla fall svårt att tro (de har väl läst recensionerna du har fått..?) 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s