Utmaning antagen

Jodå, jag är kvar! Och jag läser era bloggar med intresse, men är periodvis dålig på att kommentera. Det blir några intensiva veckor av redigering nu – november ut, åtminstone. Det är sannerligen en utmaning. Jag ska ge mer utrymme åt… mycket. Samtidigt som man kan behöva komma in något snabbare i berättelsen. Hp:s reaktioner och känslor behöver förstärkas.

Jag har snart läst igenom hela manuset och kommenterat friskt i marginalerna. Det svåraste är att veta hur mycket nytt jag ska trycka in – hela scener, eller bygga ut de som redan finns? Dessutom behöver jag ta mig en rejäl funderare på den första delen av manuset. Nu när jag närmar mig slutet, märker jag själv att den delen är bättre. Jag måste få till samma röst och stil redan från början, och dessutom tänka igenom dispositionen ordentligt för att dra in läsaren på bästa möjliga sätt.

En utmaning, som sagt. Men just utmaningen är en av de saker jag gillar allra bäst med skrivandet. Det ska inte vara för lätt. Precis som en löprunda – målgången är mest tillfredsställande om man har hunnit bli svettig, andfådd och trött och frågat sig själv ”kommer jag att fixa detta?”

Då och då tänker jag så om manuset också. Men min övergripande inställning, den som jag inte tillåter att påverkas av dagsform och humör, är att jag kommer att fixa detta.

Fattas bara.IMG_0964

Jag high-fivar dottern under senaste loppet!

11 reaktioner på ”Utmaning antagen

 1. Igenkänning här, på allt!
  Gillar liknelsen med att springa, Marie brukar prata om skrivande och vandring, och jag skriver under på båda era liknelser. Uthållighet och målsättning, en författares bästa vän!
  Hejar på här från sidan, och ser fram emot att följa dig till målgången 🙂

  Gillad av 2 personer

 2. Pingback: Just do it
 3. Ja men har tänkt att det är just där ditt fokus är nu vilket är helt rätt! Vilken utmaning som sagt, plötsligt känns mitt eget påtande i ensamhet utan att någon ända själ bryr sig om vad som händer med manus ganska bekvämt…

  Gillad av 1 person

  1. Ja, ta vara på den där bekvämligheten så länge den varar. 🙂 Men det är klart att det också är något helt fantastiskt att någon har bett att få läsa igen, så det är inte så att jag klagar. Det är bara något nytt att ställa in sig på, väldigt ovant!

   Gilla

 4. Vi är på exakt samma ställe nu Sara (förutom att du har någon extra viktig som väntar på att du ska bli klar) i redigeringen och jag brottas också med ”kommer jag att fixa detta?” Min senaste testläsare, som är författare själv, menar att det jag ska göra är ganska lätt fixat, för mig känns det som jag ska jobba K2 upp och ner, minst ett par gånger, haha.
  Det här med att bloggen ibland får stå tillbaka, eller kommenterandet, tycker jag bara är sunt. Man måste prioritera sin tid och energi, så är det bara.
  Jag lånar din övergripande inställning, känner att jag behöver hålla mig i den just nu 😉
  Fin bild på dig och dottern! Peppig!

  Gillad av 1 person

 5. Att inte hinna blogga och kommentera går i perioder. Jag som t.ex. inte öppnar datorn på samma sätt varje dag nu när jag inte skriver/redigerar mitt manus använder telefonen mer för att läsa bloggar. Men då kan jag inte kommentara bloggar som inte har WP som plattform!
  Jag tror också du kommer fixa detta! Håller tummarna. 😊

  Gillad av 1 person

   1. Kul att du frågar! Jag kan skriva ett inlägg om det när jag är helt klar – förhoppningsvis om ca en månad. 🙂 Svårt att säga hur stora ändringarna blir, men jag ska försöka mig på en analys.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s