Lilla jag och mina löjliga små skrivprojekt

Så var jag där igen. Skrivtiden äts upp av allt annat, och det verkar som om det enda sättet att göra plats för skrivandet är att boka in tid och sätta upp mål.

Det finns ju liksom alltid något som är viktigare än det här lilla manuset, eller hur? Min lilla oansenliga hobby. Mina hittepåvärldar och låtsasmänniskor.

Det finns tvätt som ska hängas och golv som ska dammsugas och papper som ska sorteras och gosedjur som ska lagas och blommor som ska vattnas och gympapåsar som ska packas och ugnar som ska rengöras.

Och jag krymper ner mitt skrivande till en parentes, som automatiskt och obönhörligt hamnar sist i kön varje gång. Naturligtvis. För hur kan jag motivera det? Vilken nytta gör det? Vad ska det tjäna till? Mitt fåniga lilla (egen)intresse.

Sedan finns det dagar då jag inte tänker så mycket. Dagar då jag struntar i högarna på golvet och sätter mig vid datorn, bara för att jag måste. Dagar då jag glömmer bort att förminska mig själv och mitt skrivande till något med tvivelaktigt existensberättigande.

Jag ska sträva efter fler sådana dagar. Nästa delmål blir 20000 ord i april!

9 reaktioner på ”Lilla jag och mina löjliga små skrivprojekt

 1. Tack för ditt insiktsfulla inlägg! Du är duktig på att skriva, och det du skriver är lätt att ta till sig, det är underhållande och engagerande. Alltså är du författare! Författare skriver ur sig själva, och vad andra kan tänkas tycka har ingen betydelse. Jag tror inte 20 0000 ord är ett för högt satt mål, och jag tror att du klarar det, och mer. Lycka till! Jag ser fram emot att så småningom få läsa det du skrivit när du blir publicerad.

  Gillad av 1 person

  1. Tusen tack för dina uppmuntrande ord! Vad glad jag blir. Och ja, jag tror faktiskt att jag kan klara det uppsatta målet. Manuset är drygt 11000 ord nu, så 9000 ord innan april är till ändå ska nog funka. 😊

   Gillad av 1 person

 2. Vardag vs. skrivet, skitsvårt det där! Det enda som funkar för mig är att jag skriver samma tid varje kväll (när sambon nattar Lillis och en stund till därefter), om jag inte planerar in det så blir det inte av.
  Föresten finns inget oansenligt i en hobby när förlaget viskar ”kontrakt” 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen svårt! Särskilt när mycket av det andra i livet ÄR jätteviktigt. Typ barnen. 😄 Låter som en bra rutin ni fått till! Och tack, jag ska försöka låta bli att tänka på det som oansenligt. Egentligen tycker jag ju inte att det är så, och om det gällde någon annan skrivande person skulle jag uppmuntra till skrivtid. Borde väl kunna göra detsamma för mig själv… 😊

   Gilla

 3. För nån vecka sen gjorde jag upp målsättningar för ett år framåt. Nummer ett var att skriva (Nationen färdig) och nummer två var att träna. Sen funderade jag att oj, det här ska väl inte vara så svårt egentligen?! Så nu har jag verkligen försökt ta skrivtid (iofs har jag ett heeelt annat läge än du), men fast jag har tid så är det inte alltid så lätt att sätta sig ner och skriva fastän jag vill. Så konstigt?! Heja du, 9000 ord kommer gå galant!

  Gillad av 1 person

  1. Jo, men så är det verkligen – utan tydliga mål är det mycket mindre sannolikt att det blir av. 😊 Åtminstone funkar jag så. Och jag har faktiskt tänkt på det där – om jag skulle jobba mindre, och ha mer faktisk skrivtid att röra mig med – skulle jag skriva mer? Jag menar, det finns ju andra saker som konkurrerar med skrivandet än barn och jobb. Alltid andra saker. Så jag tror på mål och prioriteringar, oavsett hur livet ser ut i övrigt. 😊 tack snälla för pepp!

   Gillad av 1 person

 4. Att balansera dessa bitar är inte lätt det kan jag hålla med om. Bäst för mig – att få till en prioritering av skrivandet alltså – har varit när jag gått skrivarkurser där mina manus fått ta mycket plats. Då har det funnits ett ”måste” bakom tiden för att sätta sig och skriva.
  Låter som ett bra satt mål med dina ord. Lycka till!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s