Manus 1, 2, 3 och 4

Om jag ska lägga ner skrivandet, är det kanske nu jag ska ta chansen. Jag kan skylla på att det är jobbigt att bli refuserad, jobbigt att inte veta om det jag skriver kommer att leda till någon bok, jobbigt att försöka spela cool och nonchalant men ändå gå runt och hoppas.

Samtidigt är det ett väldigt dåligt läge att kasta in handduken. Jag har nämligen ett gäng idéer på kö. Manus nummer två är på gång. Till manus tre finns huvudkaraktärer och stora drag till storyn, och till manus fyra finns några känslor och stämningar och ett frö till den huvudsakliga relationen. Alla de här manusen vill jag skriva, för jag gillar dem redan.

Och det är ju trots allt det allt handlar om i grund och botten. Att jag själv gillar att skriva, och gillar det jag skriver. Så skriver gör jag, och hoppas på att hålla ett tillräckligt tempo för att hinna ta tillvara på idéerna.

Trevlig helg! Och TACK för allt stöd efter det förra inlägget – det värmde verkligen! ❤

16 reaktioner på ”Manus 1, 2, 3 och 4

 1. Härligt att du har en sån lång plan som till manus 4! Har en känsla av att du inte kommer sluta skriva men är ju bra att ha i bakhuvudet att det faktiskt är ett alternativ. Själv har jag som mål att försöka i tio år till, kanske motsvarar ca fyra manus till eller nåt sånt. Sen ska jag ge upp och inse mitt nederlag. Får väl se hur det blir…

  Gillad av 1 person

  1. Wow, imponerande plan! Men frågan är om du kommer vilja sluta..? Hur som helst, vi hoppas såklart att du inte kommer behöva fundera över det, utan att ett förlag får upp ögonen för dina manus innan dess!

   Gilla

 2. Kasta in handduken?! 😂 Nej du, nu är verkligen inte läget hörru! Lägg den där handduken över axlarna och jogga vidare, du har ju redan vägen utstakad. Dessutom har du för roligt för att lägga av, trots allt, tror jag 😉

  Gillad av 1 person

 3. Ursäkta mig, här ska inga handdukar kastas in! De ska kastas ut!! För det måste väl vara motsatsen? Skriv!! För det är det du vill göra, känns det som. För mig tar det oftast emot, men jag har aldrig lyckats sluta i alla fall. Refuseringar kommer och går, skrivandet består.

  Gillad av 1 person

  1. Haha, ja – härmed kastar jag ut handduken! Så långt jag kan! (Undrar om boxare också gör så när de verkligen vill gå en match..? 😂). Jo, visst vill jag skriva. Även om det är en del motstånd ibland, främst i början av skrivpassen. Efter en stund brukar det lossna.

   Gilla

 4. Äsch, ingen handduk ska kastas, du har ju kommit så nära att du kände doften av bläck på kontraktet, det KOMMER att gå vägen. Och, vem ska skriva om alla de där härliga karaktärerna om inte du gör det? 🙂
  Kanske är det svårt att hålla uppe lågan om det där genombrottet (dvs förlagskontraktet) inte kommer, jag brukar tänka att jag inväntar e-boksrevolutionens fulla kraft och ger ut själv då, på typ Amazon. Känns som en tröst och en god anledning att inte ge upp.
  Beklagar verkligen att det inte gick vägen med förlaget, känns som om vi är flera nu som gått samma öde till mötes, men det är bara att skriva sig ur krisen, tänker jag 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack, Annika! Vad fint och peppande sagt om mina karaktärer. 🙂 Låter som en smart e-boksstrategi, också! Och ja, vi sitter visst i samma båt på många sätt, vilket är en tröst i sig. 🙂 Jag ska försöka hantera det lika produktivt som du – skriva mig ur det!

   Gilla

 5. Fortsätt för sjutton , inte bara för att jag vill läsa och för att du kommer bli utgiven, utan för att du VILL skriva! Och kanske borde jag inte skriva detta men jag tycker det var dåligt gjort av förlaget !! Okej, en nyckfull bransch o s v, men det vet väl de själva om att det är hoppas jag, och jag tycker att ett besked om kommande utgivning ska betyda just det! De kunde de uttryckt sig annorlunda ; typ, om du ändrar finns det en stor chans att vi ger ut dig, men…nyckfull bransch… Det är din tid de tagit i anspråk, och oerhört mycket känslor …Men ge inte upp🤗

  Gillad av 1 person

  1. Åh, jag tycker definitivt att du får säga så om förlaget. 🙂 Det känns som att du sluter upp vid min sida, så tack! ❤ Och nej, ge upp lär jag inte göra i första taget iaf… 🙂

   Gilla

 6. Jag fattar precis. Samma känsla och tanke. Trots att jag tror på mig själv, vet att kunnigt skrivande folk gör drtsamma och att nu även folk på förlag nästan velat ge ut det jag skrivit. Och trots att jag har flera manus som väntar på redigering och på att bli skrivna. Ändå kommer tanken. Är det värt det?
  Så jag säger till dig (och mig själv) att nu är inte läge att ge upp. Vi får ge det lite tid, några varv till förlag igen och sedan, om det inte gått då, ja då får vi fundera på det då. 😉 Eller ha en plan B i form av skrivpaus? Eller ge ut själv?
  Men ännu är det för tidigt att sluta försöka. Och sluta skriva? Det är omöjligt. 😊

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s