När Gud stänger en dörr kanske man hittar ett fönster/en kattlucka/en spricka i panelen.

Tusen tack för varma, peppande kommentarer! Återigen tänker jag på hur fin den är, den här gemenskapen. Den digitala, ganska sporadiska kontakten som ändå betyder så mycket.

Jag skickade ju iblibraväg manuset till kontakten som förläggaren-som-drog-sig-ur förmedlade. Den kontakten svarade i sin tur att hon skulle läsa och återkomma, vilket hon också gjorde. Efter ca 50 sidor drog hon slutsatsen att hon gillade det (wohooo!), och hon skickade det vidare till en förläggare på förlaget (eftersom hon själv är redaktör), med fina vitsord om mitt manus. Nämnda förläggare hörde idag av sig, och även hon gillade (alltså, jag förstår ju att jag borde rusa iväg och köpa bubbel, men än så länge har jag bara funderat och funderat över det hon skrev…). Hon har inte huggit in några löften i sten (det tackar jag för, sådant skulle jag ändå inte våga tro på vid det här laget), men hon hörde sig för hur jag ställer mig till att de ger ut det som ljudbok.

Jag känner ju när jag skriver det här, att det är helt fantastiskt. Magiskt. Men den håller i sig, den där avvaktande skjuta-upp-firandet-känslan.

Hur som helst. Eftersom jag fick feeling häromveckan och drog igång en ny redigeringsvända på eget bevåg, funderar jag på att jobba färdigt med den och be att få skicka in den nya versionen inom kort, bara för att se vad de tycker.

Men en sak är klar – har man fått in en fot  minsta lilla tå, är det inte läge att dra sig tillbaka.

14 reaktioner på ”När Gud stänger en dörr kanske man hittar ett fönster/en kattlucka/en spricka i panelen.

 1. Oh, intressant! Hoppet lever verkligen och frodas nu. Vad spännande med alla förlagskontakter plötsligt!

  Så hur tänker du kring ljudbok? Själv gillar jag tyvärr inte ljudböcker (typ den enda i världen kanske som ”lider” av detta…) så är faktiskt inte säker på vad jag skulle säga om ett förlag erbjöd sig att släppa något av mina manus bara eller i första hand som ljudbok….

  Gillad av 1 person

  1. Ja, verkligen spännande, och absolut mer än jag vågat drömma om!

   Jag är inte heller en ljudbokslyssnare – men ärligt talat har jag knappt testat, så det handlar kanske mest om att jag inte gett det en chans (och inte heller känt behovet, då jag är helt nöjd med mina pappersböcker). Allra helst skulle jag se mitt manus som både pappersbok och ljudbok (tänk att få bläddra i sin egen bok!). Men jag tänker också att ljudbok är fantastiskt mycket roligare än ingenting. Vi får se var det landar, det verkar ju inte vara någon raketprocess det här precis… 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Tack, ja, grymt kul! Och även jag, som är allt annat än trendkänslig :-D, har förstått att det är mycket ljud som gäller nu. Jag ska väl testa att lyssna jag också, vilken dag som helst nu… 🙂

   Gilla

 2. Så fantastiskt roligt! Det betyder verkligen att du skrivit någonting som är bra för många – oj oj! Jag ser väldigt mycket fram emot att läsa eller lyssna på din berättelse.
  Ljusböcker är enormt nu, så att börja där låter som en utmärkt chans. Fast jag fattar nervositeten och att inte vilja hoppas för mycket.
  Men du är grym Sara, det är bara en tidsfråga innan du nått fram till publicering av bok ett, i vilken form det än må vara så blir det bra. Pepp!

  Gillad av 1 person

  1. Åh, tack snälla du! När du säger det sådär, låter det ju verkligen fantastiskt. Rent teoretiskt förstår jag ju att det är det, att det handlar om ett nålsöga, men det är svårt att ta till sig. Och, inte minst, svårt att tro. 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Förstår att det är svårt att tro på, det blir nog lättare när du antingen har det du skrivit att lyssna på, eller att hålla i handen. Ser verkligen fram emot den dagen ✊✊

    Gillad av 1 person

 3. GRATTIS!! Hur just detta slutar så är det ändå fantastiskt, och ett kvitto på att…herregud, du når ju fram! Jag tänker också att det ena inte behöver utesluta det andra. Skuggvinter finns både som fysisk bok (Visto förlag) och ljudbok (Saga Egmont) och det är jättemånga när jag är ute och signerar som tänder till när jag berättar att den även går att lyssna på! Man kan även se det efteråt på försäljningssiffrorna, så visst, ljudböcker är stort som det konstaterats ovan. Själv lyssnar jag inte på ljudböcker, men tycker det är magiskt att Skuggvinter finns även som sådan. HEJA DIG!

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad peppande att höra! Och tack för att du delar med dig – häftigt att Skuggvinter finns i två format hos två olika förlag. Den når kanske olika målgrupper på det sättet? Kul!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s