Sommarjobb

Lite drygt en vecka kvar nu, sedan väntar semester! Jag ser otroligt mycket fram emot att gå in i en lugnare lunk, då klockan kommer att mista lite av sin betydelse och tiden med familjen blir det centrala.

Jag ska också skriva, är det tänkt. Eller, snarare – flytta om text. Jag redigerar ju (igen), och tanken är att hinna klart med den här redigeringsvändan i sommar, så att jag kan skicka in det på nytt sedan. Det kommer i så fall att bli ett år efter att jag skickade in det första gången.

Jag jobbar i ett nytt dokument, där jag fyller på text allt eftersom. En del text är ny. Mycket klipper jag in från den senaste versionen av manuset. Medan manuset växer fram skriver jag i en anteckningsbok ner en kapitelöversikt, för att ha lite koll. Jag har också ritat upp en ny kurva (som inte skiljer sig jättemycket från hur det såg ut tidigare, men till viss del, eftersom jag har valt att lyfta fram en av mina trådar mer).

Det går bra mycket snabbare än att skriva ett helt nytt råmanus, eftersom mycket text redan finns. Samtidigt är jag noga med att tänka igenom saken ordentligt innan jag klipper in något. Det ska vara bra, och det ska höra dit.

Vad gör ni i sommar?

10 reaktioner på ”Sommarjobb

 1. Låter härligt med semester och redigering. Intressant grepp att börja om i ett helt nytt dokument och klippa in (delar av) den gamla texten, kanske jag provar nån gång, lät som ett smidigt sätt att göra ett större omtag.

  Gillad av 1 person

 2. Skönt med semester snart!
  Redigeringen är så himla rolig, det är då man ser hur bra det skulle kunna bli … Jag menar BLIR 😄
  Jag tänker vara ledig i sommar, så mycket det nu går. Nya tag med manus i höst, har satt målet att skicka in nästa i mars 2019.
  Fortsatt lycka till med redigeringen! Pepp till dig 🙌

  Gillad av 1 person

  1. Ja, den här redigeringsomgången känns nästan som den roligaste! Det känns som att jag för första gången går all in med en övergripande redigeringsplan, och inte fastnar vid enstaka delar och deras vara eller icke vara.
   Skönt med ledig sommar! Och vad spännande med manusjobb i höst/vinter – kul med en skicka-in-deadline! Även om man förstås styr över sina deadlines helt och hållet. 🙂

   Gillad av 2 personer

   1. Vad kul att du känner så! Att göra en plan hjälper jättemycket, det tycker jag med, för jag har samma tendens att fastna och skriva om meningar och pilla med småsaker. Det är bättre att ”nu ska jag se över X på följande vis” och så lita på att man tar resten sedan. En viss systematik hjälper definitivt.
    Att ha en mental deadline är alltid skönt. Jag har målet att skriva ett manus om året och mars är min inskickningsmånad 😀

    Gillad av 1 person

 3. Låter klokt att göra så. Funderar själv på något liknande framöver. Men i sommar fortsätter jag med återhämtningsbiten. Skriver/redigerar ev om det funkar. En halvtimma här och där kanske?Hoppas skrivandet funkar i höst i stället. 😊

  Gillad av 1 person

 4. Åh, jag har också bearbetat ett manus så, vilken energi-boost det var att skriva lite nytt, och så klippa in ett långt stycke text. Kunde bli många tusen ord varje kväll och arbetet bara flög fram 🙂 Hoppas det går bra för dig att jobba med texten och att det blir massor med familjetid under sommaren 🙂
  Jag ska vila, inte göra mycket mer än att bada och måla en gavel på huset, och umgås med familjen. Brukar vara helledig från skriv under semestern, för att bli rejält sugen till hösten.

  Gillad av 1 person

  1. Precis, det är riktigt härligt att se texten växa fram i den takten – stor skillnad jämfört med första gången! 🙂 Låter bra med en ledig sommar – bra också att få längta efter skrivet, så att glöden finns där när det är dags. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s