Vad händer nu då?

Min förläggare (undrar hur lång tid det kommer att ta innan jag kan säga/skriva de orden utan att det känns som att jag drömmer/fantiserar/hittar på?) ska läsa manuset igen och komma med respons. Det kommer dock att dröja ett litet tag, så under tiden kan jag pilla lite i manuset och/eller skriva vidare på manus två. Hittills har jag mest suttit med det antagna manuset. Även om det är småsaker jag justerar, känns det som att det är bra om det blir den nyaste versionen som förläggaren får läsa. Jag siktar på att bli klar med den putsningen inom ett par veckor, och sedan är planen att ta upp det nya råmanuset.

En annan sak jag kan ägna mig åt är att googla omslag. Jag har ombetts att skicka in exempel på några omslag som jag gillar och vilkas stil jag tycker skulle funka på min bok, och det kan vara den roligaste uppgiften jag någonsin fått. Överhuvudtaget känns omslaget nästan som det mest spännande med allting – tänk att det ska bli en bok med en framsida! Jag har mycket att se fram emot, men att få se omslaget är det jag drömmer mest om just nu. Kanske för att det är så konkret.

Det är också målbilen jag motiverar mig med när jag klafsar runt i träsket f-skatt/enskild firma/moms/bokföring. Det är fantastiskt tråkiga saker, och det är nästan så att det vore värt att tacka nej till förskottet för att få skjuta på eländet ett tag. (Nästan). 🙂 Idag ringde jag Skatteverket för att ställa ett par frågor, och fick svaret ”just nu är det väldigt många som ringer, tyvärr är alla köplatser upptagna. Klick.” Jaha. Jag tröstade mig med att det kanske betyder att jag inte är ensam om att känna mig lite bortkommen på det planet.

Nu ska jag surfa runt bland några fina omslag innan jag knyter mig!

11 reaktioner på ”Vad händer nu då?

 1. Jättekul läsning 🙂 Låter ju helt underbart att få börja prata omslag, jag samlar hela tiden bilder i telefonen på omslag jag gillar och färger (av någon anledning?) som jag tycker passar till det manus jag skriver på för tillfället. Liiite väl tidigt ute, så här utan att ha ett kontrakt 😀 Så kul att omslag diskuteras så pass tidigt på ditt förlag!

  Gillad av 1 person

  1. Helt underbar var ordet (-n)!! Ja, färger tänker jag också mycket på. De förmedlar ju verkligen en känsla. Det gör väl ingenting att du är tidigt ute, snarare tvärtom! Du kommer att vara redo när det är dags. 💪🏼🤗

   Gilla

 2. Tusen tack för uppdateringen, häftigt att följa!! Och vad svårt med omslag, gissar att man kan bli sittande några timmar när man väl kommer igång… Enskild firma & övrig admin måste väl vara det värsta!? Men är man väl igång löper det förhoppningsvis rätt smidigt sen. Förutom i deklarationstider :/

  Gillad av 1 person

 3. Tänk att det ska bli en bok med en framsida säger du… 😂 Själv tänker jag tvärtom – tänk om det blivit en bok utan framsida! 😳🤗 Jag brukar roa mig med att göra egna omslag på Canva, sååå roligt.

  Gillad av 1 person

  1. Haha, ja det hade varit något! Åh, förstår att det är kul att hålla på i Canva – själv är jag inte precis konstnärlig när det gäller bilder, så jag ska nog inte ge mig in på det… 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s